## Infection Control Branch, Centre for Health Protection / Infectious Disease Control Training Centre, Hospital Authority

Title Antibiotics Awareness Day 2014 cum Infection Control Forum on Antimicrobial resistance (AMR) control

## Target Participants

Doctors, nurses and healthcare workers of related specialties including Infectious Disease, Microbiology, Public Health, A&E, Pathology, Paediatrics, Internal Medicine, Community Medicine and Family Medicine; Executive Officers/Managers/Hospital Administrators

## **Objectives**

- To support WHO's global initiative in combatting Antimicrobial Resistance (AMR): No Action today, no cure tomorrow
- To promote the importance of "I pledge to use antibiotics responsibly"
- To highlight International experience in AMR control and Hong Kong's priorities in control of AMR
- To share AMR control in local public hospital and private hospitals

Date 17 November 2014 (Monday)

Time 2:15 pm – 4:45 pm [Registration start at 2:00pm]

Venue Lecture Theatre, G/F Centre for Health Protection, 147C Argyle Street, Kowloon

Time	Programme	
2:15pm - 2:20pm (5 mins)	Speech by Dr KO Wing-man, Secretary for Food and Health	
2:20pm - 2:40pm (20 mins)  IC Forum on AMR control cor	Ceremony of Antibiotics Awareness Day 2014 Launch of API (team approach to combat MDROs) by officiating guests Officiating guests and all signatory guests to sign the I pledge Presentation of souvenir to speakers Group photo by officiating guests and platform guests mmence	
Moderator: Dr TY WONG 2:45 pm - 3:15 pm (30 mins)	International experience in AMR control and Hong Kong's priorities in control of AMR	Prof PL HO Chairman of Health Protection Programme on Antimicrobial Resistance (HPPAR) / Member of Scientific Committee on Infection Control, Centre for Health Protection
3:15 pm – 3:45 pm (30 mins)	Sharing of AMR control in local public hospital - hurdles and ways to overcome	Dr Vincent CHENG Infection Control Officer, HKWC/ Consultant (MIC), QMH
3:45 pm - 4:15 pm (30 mins)	AMR control in private hospitals	Dr Raymond YUNG Co-chairman of Working Group of Collaboration between CHP & Private Hospitals on Safe Use of Antibiotics & Infection Control
4:15 pm - 4:40 pm (25 min)	Panel Discussion	Moderator / Speakers / Dr TY WONG
4:40 pm – 4:45 pm (5 min)	Closing Remarks	Dr TY WONG Head, Infection Control Branch, CHP/ Cons i/c Infectious Disease Control Training Centre, HA

Enquiries Mr Ivan WONG 2125 2930 Ms Sharon LEI 2125 2916